Ciasto doskonałe na gorące dni, zachwyca wszystkich swoim smakiem.
60 min
Składniki:
- 250 g biszkoptów
- 1 kg serka mascarpone
- śnieżka w proszku
- 2 galaretki o smaku malinowym
- 2 galaretki o smaku owoce leśne
- 500 g malin
- 500 g borówek amerykańskich
Ciasto malinowo - borówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty ułożyć ( w miarę możliwości szczelnie) na brytfance.
2.Galaretki malinowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody.
3.Następnie serek mascarpone zmiksować ze śnieżka i ostudzoną galaretką malinową. Masę wylać na biszkopty i powrzucać do niej maliny, włożyć do lodówki aby masa stężała.Na wierzch masy malinowej wysypać borówki amerykańskie.
4.Galaretki o smaku owoce leśne rozpuścić w 900 ml gorącej wody. Gdy galaretka ostygnie wylać na stężałą masę malinową i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.
Komentarze