Ciasto marchewkowo-jabłkowe z miętą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie i oryginalne połączenie składników.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek ,
    3 szklanki mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 opakowanie cukru waniliowego,
    1 szklanka cukru,
    3/4 szklanki oleju,
    2 marchewki,
    1 jabłko (duże),
    10 listków świeżej mięty ,
    sok z połowy cytryny

Ciasto marchewkowo-jabłkowe z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew , jabłko obieramy i kroimy na kawałki .
    Dodajemy miętę, sok z cytryny i blendujemy.
  • 2. Jajka ubijamy mikserem dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
    Mieszając łyżką dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz olej i zblendowaną masę owocowo warzywną.
  • 3. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 45 min .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy