Ciasto marchewkowo-orzechowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wilgotne i lekkie, rozpływa się w ustach :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki cukru pudru
    200 g marchwi
    100 g startych orzechów włoskich
    3 łyżki mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasto marchewkowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka zmiksować na puch z cukrem pudrem, wymieszać ze startą marchewką, orzechami, mąką, proszkiem do pieczenia i piana z białek. Przelać do natłuczonej tortownicy o średnicy 21 cm. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy