CIASTO MARCHEWKOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min

SZYBKIE,PROSTE I PYSZNE CIASTO.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 SZKLANKI MĄKI

    1 SZKLANKA OLEJU

    4 JAJKA

    2 SZKLANKI .DROBNO UTARTEJ MARCHEWKI(OK 4 SZT)

    1,5 SZKLANKI CUKRU

    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

    2 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ

    2 ŁYŻECZKI CYNAMONU

    SZCZYPTA SOLO

    BAKALIE (ORZECHY,RODZYNKI,PŁATKI MIGDAŁA BĄDŹ KAWAŁKI CZEKOLADY)

Ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem,np.mikserem.
    Następnie porcjami dodajemy mąkę cynamon i pozostałe składniki,cały czas ucierając.
    Dalej dodajemy porcjami olej mieszając łyżką drewnianą. Następnie bakalie i marchewkę.


    Pieczemy 45 minut w 200 stop. C.
    Posypujemy po wierzchu cukrem pudrem.

Porady

Na dużą blachę proponuję wykonać ciasto z podwójnej porcji. Do ciasta dodałam orzechy włoskie i zmniejszyłam ilość cukru. Ciasto piekłam w termoobiegu 170 stop. C około 35 minut. Polecam

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy