Ciasto miętowe

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobre o orzeźwiającym smaku

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    1 margaryna
    1,5 szkl.cukru
    3 łyżki kakao
    1 cukier waniliowy
    4 jajka
    1,5 szkl.mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA:
    0,5 litra śmiietany kremówki
    4 łyżeczki żelatyny
    2 kieliszki likieru miętowego
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto miętowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić,dodać,cukier,kakao i 5 łyżek wody(nie gotować)wystudzić i dać żółtka,mąkę z proszkiem a na koniec ubite białka. Wylać na blaszkę i piec 40 minut w 160 stopniach.
    Masa:śmietanę ubić na sztywno,żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i wlać do śmietany, na koniec wlać likier.Ciasto przekroić na pół i przełożyć masą,polać polewą i dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować