Ciasto miętowe

4.5 (156 ocen)

  • 2 godz.

ciekawe zastosowanie landrynek

  • 2 godz.

Składniki:

  • kostka margaryny
    1,5 szkl. cukru
    3 łyżki kakao
    4 jajka
    1,5 szkl. mąki
    2łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    0,5 l. śmietany kremówki
    4 łyżeczki żelatyny
    opakowanie miętowych landrynek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto miętowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy i do ciepłej wsypujemy cukier i kakao, Wlewamy 5 łyżek wody mieszamy i studzimy. Wbijamy 4 żółtka, dodajemy mąkę z proszkiem i mieszamy. Białka ubijamy, pianę mieszamy z ciastem, wylewamy na blaszkę i pieczemy 25-30 min. Studzimy i przekrawamy na 2 placki.
    Landrynki rozpuszczamy w 0,5 szkl. gorącej wody, mieszając. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szkl. gorącej wody, studzimy. Kremówkę ubijamy. Dolewamy syrop z landrynek i żelatynę.
    Układamy warstwy: placek, masa, placek, polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować