Ciasto Milky Way

4.5 (150 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo smaczne ciasto z kremem na bazie mleka w proszku. Uwielbiają je dzieci jak i dorośli. Z doświadczenia wiem, że znika najszybciej.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt 2 szt ( 25 x 40 )
    2 x 6 jajek
    2 x 6 łyżek mąki
    2 x 6 łyżek cukru
    2 x 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 x 2 łyżki kakao
    2 x 6 łyżek oleju

    Krem
    1/2 szkl mleka
    2/3 szkl cukru
    1 cukier waniliowy
    250 g margaryny
    2 szkl mleka w proszku

    Dodatkowo
    ok. 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    1/2 mlecznej czekolady
    1/2 białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Batony

Ciasto milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i po jednym żółtku. Wsypujemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Dodajemy olej.Ciasto wlewamy do dużej, prostokątnej formy i pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Dokładnie w taki sam sposób przygotowujemy drugi biszkopt.
  • 2. Mleko gotujemy z cukrem i wanilią. Studzimy. Miękką margarynę ucieramy. Dodajemy na przemian po łyżce mleka w proszku i tego z cukrem.
  • 3. Połowę kremu wykładamy na jeden biszkopt. Przykrywamy drugim i smarujemy pozostałą częścią.
  • 4. Okrągłe biszkopty układamy na wierzchu. Ciasto dekorujemy roztopionymi czekoladami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kakao Mleko Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować