Ciasto miodowo-jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepyszne ciasto, które posmakuje każdemu. Polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    * 0,5 kostki margaryny,
    *4 łyżki miodu,
    *3 jajka,
    * 2 szkl mąki,
    *1,5 łyżeczki sody,
    *0,5 szkl cukru pudru

    Masa:
    * galaretka truskawkowa
    * galaretka winogronowa
    *2 kg jabłek

Ciasto miodowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, tak aby nie było grudek. Przeładamy do dużej formy i pieczemy ok. 45 min.
  • 2. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Gorące jabłka dzielimy na dwie części. Do 1 części dodajemy galaretkę truskawkową , do 2 - winogronową. Mieszamy.
  • 3. Ostudzony placek przekrawamy na pół. Na jeden placek kładziemy masy. Drugi placek kruszymy i posypujemy masy.

    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy