Ciasto na białym winie

4.48 (184 ocen)

To ciasto jest bardzo łatwe; tak szybko się je robi jak szybko znika z talerza.

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    4 jajka
    3/4 szklanki oleju
    1,5 szklanki cukru
    szklanka białego wina
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    kilka kropel olejku waniliowego
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane Desery Ciasto

Ciasto na białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka c cukrem ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wino. Na koniec dodajemy olejek i ubitą pianę. Delikatnie mieszamy. Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C i pieczemy ok 50 min aż wierzch się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować