Kolejny przepis znaleziony w starych zapiskach. Jeśli lubicie kokosowe klimaty to ciasto będzie Wam na pewno smakowało.
1 godz. 20 min
Składniki:
* foremka 25*34 cm lub mniejsza
Składniki:
200 g cukru pudru
100 g masła
7 jajek
1 torebka budyniu waniliowego
250 g mielonego białego sera
200 g drobnego kokosu
puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe
Ciasto serowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie z żółtkami. Dodać budyń, kokos i ser, zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 40 minut. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Na cieście ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.
Komentarze