1.Biszkopt: Mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczana przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek.Białka ubijać na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, kolejno żółtka i olej. Na samym końcu dodać mąki z proszkiem i wymieszać łyżką. Wylać do wysmarowanej tortownicy (24 cm). Piec w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 20-25 minut.
2.Masa I: Budyń waniliowy rozrobić w 1,5 szklanki zielonego soku. Pozostały sok zagotować. Gdy sok wrze dodać budyń. Energicznie mieszać. Gorącą masę wylać na biszkopt. Ułożyć delicje, czekoladą do góry.
3.Masa II: Agrestową galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Wystudzić. Śmietanę wraz z śmietan fixem i cukrem pudrem ubić na sztywno. Dodać wystudzona galaretkę i delikatnie rozmieszać. Wylać na masę budyniową z delicjami. Wstawić do lodówki żeby masa zgęstła,
4.Wierzch. Galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody. Odstawić do delikatnego stężenia. Wylać na ciasto.
Komentarze