Ciasto śliwkowe z kokosowa kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blache o wymiarach 25 x30 nalezy posmarować masłem i obsypać kaszą manną.
Śliwki umyć, przekroić najlepiej na ósemki albo na mniejsze kawałki(zalezy jakie sa duze) .
Masło nalezy urzeć mikserem z cukrami na puszystą masę. Dodawać kolejno po jednym jajku. Dodac takze make przesiana z proszkiem do pieczenia .
Miksować krótko do połaczenia składników.
Ciasto przełożyć do formy i ułożyć w nim sliwki przecięciem do góry. (lekko wtapiać w ciasto )
Kruszonkę zagnieść ze składników i posypać nią werzch ciasta- ja rwałam kawałki rekami i rzucałam na wierzch
Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 35 min. w temp, 170-180 stopni. Przed podaniem posypac wiórkami kokosowymi - smacznego!
Komentarze