Ciasto śliwkowy puchatek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonały słodki dodatek do herbaty lub kawy.

Składniki:

  • ● kostka margaryny
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1,5 szkl. mąki tortowej
    ● 5 jajek
    ● 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1 kg śliwek
    ● cukier puder
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto śliwkowy puchatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem. Wciąż ucierając, dodajemy 5 żółtek, mąki i proszek. Ubijamy pianę z białek i mieszamy z ciastem. Wlewamy do natłuszczonej formy (26x33 cm).
  • 2. Śliwki przekrawamy, usuwamy pestki. Układamy na cieście skórką do dołu. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 °C. Studzimy. Oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować