Ciasto pod porzeczkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt pieczemy jak zwykle:
biało ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy zółtka, proszek i margarynę. Pieczemy 25 minut.
Masa I
Budyń przygotowujemy wedle przepisu podanego na opakowaniu dodając troszkę mniej mleka niż podano < pół szklanki>.
Gdy upieczemy biszkopt i ostygnie smarujemy dżemem, układamy krakersy i smarujemy budyniem. Na nim układamy biszkopty raz do góry dnem, raz do góry wierzchem, aż całośc blachy pokryjemy i drugą połowę masy budyniowej wykładamy. Na to układamy krakersy i przygotowujemy MASĘ II.
Śmietankę ubijamy na sztywno i kolejno ubijając dokładamy powoli dżem i miksujemy na jednolitą masę ;D . Całość wykładamy na krakersy i Gotowe!
Porady
Ponieważ jest to bita śmietana i budyń ciasto należy przed podaniem wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy krakersy nasiąkną ;D
Komentarze