ciasto piernikowe z mikrofali

4.51 (144 ocen)

  • 5 min

Idealny deser na wypadek niespodziewanych gości, lub po prostu kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Jego przygotowanie zajmuje 5 minut i zrobimy je ze składników, które zawsze mamy w domu.

  • 5 min

Składniki:

  • dla dwóch osób:
    Składniki:
    1 jajko
    4 łyżki mąki
    3 łyżki cukru
    1,5 łyżki kakao
    3 łyżki oleju
    5 łyżek mleka
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta cynamonu
    1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
    dodatkowo:
    2 łyżki konfitury
    łyżka płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Ciasto piernikowe z mikrofali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osobnych miskach wymieszać składniki mokre i suche. Następnie połączyć je razem za pomocą rózgi. Przełożyć do dwóch kokilek lub filiżanek do 2/3 wysokości. Posypać migdałami. Wstawić do mikrofalówki na najwyższą moc na 4 minuty. Podawać z konfiturą.

Porady

Uwaga: ciasto należy zjeść ciepłe, zaraz po przygotowaniu, bo później robi się twarde.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować