Delikatne ciasto z delikatnym cynamonowym kremem, całość dopełnia smak orzechów i kwaskowatość powideł.Sądzę, że z powodzeniem możemy zrobić je również na Święta Bożego Narodzenia.Ciasto zainspirowane przepisem z blogu "Moje Wypieki"
4.5 (189 ocen)
Porady
UWAGA: Jeśli ciasto lekko nam wyrosło tworząc małą górkę z wierzchu, po prostu zamieńmy blaty, czyli górny dajmy na dół ciasta i go naponczujmy. UWAGA: Papier, w którym piekło się ciasto włóżmy ponownie razem z nim do foremki, sprawi to, że krem nie wyleje nam się na boki ciasta. Użyłam dyni makaronowej, która ma dość słaby kolor, polecam wybrać odmianę hokkaido, która ma piękny mocno pomarańczowy kolorek. UWAGA: Aby kleksy nie odklejały się od ciasta, po prostu odgarnijcie pośrodku orzechy i tam umieśćcie kleksa, powinien przykleić się do polewy.
Komentarze