Nie można się oprzeć potędze czekolady i batoników Prince Polo.Ciasto ocieka słodyczą i rzeczywiście przypomina ogromne ciastko.Jest pracochłonne, ale po męczącym dniu, satysfakcja płynąca ze spożywania niweluje wszelkie trudy.
Wkładka batonikowa:
7 białek
15 dag cukru pudru
szczypta soli
20 dag orzechów włoskich ( pół na pół tarte i siekane)
10 dag kokosu
3 duże batoniki Prince Polo (po 52 g każdy)
Krem:
7 żółtek
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3,5 szklanki mleka
4 łyżki cukru
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
1/2 tabliczki białej czekolady
3 duże batoniki Prince Polo
200 g masła
Ciasto prince polo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Białka ubić z solą i cukrem na sztywno, nadal ubijając dodawać po żółtku. Do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie wymieszać. Piec 20 min w temperaturze 190 st. Po ostudzeniu przekroić na pół.
2.Krem
Z żółtek, cukru, mąki, skrobi i mleka ugotować budyń, ostudzić. Zimny utrzeć z masłem. Dodać posiekane czekolady i wafelki. Delikatnie wymieszać.
3.Wkładka batonikowa
Białka ubić z solą i cukrem pudrem na sztywno. Dodać orzechy, kokos i pokrojone batoniki. Piec w 170*C około 30 minut na papierze.
Komentarze