Ciasto Pszczółka

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis dostałam od koleżanki, bardzo szybko się go wykonuje, a jeszcze szybciej zjada.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 3 szkl. mąki
    - 1 szkl. cukru pudru
    - 6 żółtek
    - 250 g margaryny
    - 3 łyżeczki proszku
    - 3 łyżki kakao


    Krem:
    - 6 białek
    - 1 szkl. cukru pudru
    - 2 budynie śmietankowe
    - 750 ml śmietany 18%


    Do dekoracji:
    - Pianka dowolna delecta
    - 250 ml mleka
    - 150 g jogurtu naturalnego



Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto pszczółka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier, śmietanę oraz budynie. Masę wymieszać.
    Ciasto podzielić na 2 części 1 zetrzeć na blaszkę ( 25x35) Na ciasto wylać krem i zetrzeć 2 część ciasta. Piec ok 60 min/180 st. Po ostudzeniu przygotować piankę wg sposobu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować