Ciasto toffi ciasto świąteczne karmelkowo - wafelkowe pyszne!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt jasny czyli białka ubić dodając cukier. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem delikatnie wymieszać z ubitą pianą. Na koniec delikatnie wsypywać mąkę i mieszać łyżką drewnianą.
2.Upiec biszkopt ciemny czyli tak samo jak jasny tylko na koniec dodać kakao i delikatnie drewnianą łyżką wymieszać.
3.Masa budyniowa czyli z mleka cukru i budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć dodając chłodny budyń. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao.
4.Przygotować polewę:
Margarynę rozpuścić dodać cukier puder i kakao uważać żeby nie zagotować.
5.Przełożenie:
Biszkopt ciemny
Masa budyniowa jasna
wafel
masa toffi
wafel
masa ciemna
jasny biszkopt
polewa czekoladowa
kokos
Komentarze