Ciasto taco (Taco pie)

4.5 (184 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciasto taco to wyjątkowe danie kuchni teksańsko-meksykańskiej, które może być podawane jako danie główne, ale stanowi także doskonałą przekąskę na każdą imprezę towarzyską.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe ciasto francuskie: 1 sztuka
    - mielone mięso: 350 gramów
    - Przyprawa do taco Santa Maria: 1 opakowanie
    - fasola lub kukurydza: 1 puszka
    - pomidory średnie: 3 sztuki
    - olej: 1 łyżka
    - woda: 2 łyżki
    - Sos do taco łagodny Santa Maria: 1 sztuka
    - ser żółty starty: 150 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tacos

Ciasto taco (taco pie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ułóż ciasto francuskiej na blaszce do pieczenia. Na rozgrzaną patelnię, polej oliwę, dodaj mięso, Przyprawę do taco Santa Maria i wodę. Smaż przez ok. 2-3 minuty. Następnie dodaj kukurydzę lub fasolę i dokładnie wymieszaj.

    Całość wyjmij na cisto francuskie i dokładnie wymieszaj. Na cieście ułóż kawałki pokrojonych pomidorów i starty ser żółty. Włóż do piekarnika i piecz przez ok. 10-15 min. w temperaturze 200 stopni C aż ciasto uzyska przyjemn, brązowy kolor.

    Podawaj z sałatką ze świeżych warzyw, Dipem serowym Santa Maria lub Sosem do taco łagodnym Santa Maria.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować