Ciasto truskawkowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

CIASTO Z TRUSKAWKAMI W LECIE CZESTO GOSCI U NAS NA STOLE A DZIECI ZA NIM PRZEPADAJĄ .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 300 gramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - cukier puder: 200 gramów
    - jajka: 5 sztuk
    - mąka: 300 gramów
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - mleko: 150 mililitrów
    - kakao: 20 gramów
    - truskawki świeże: 500 gramów

    - mleko: 600 mililitrów
    - cukier puder: 160 gramów
    - budyń truskawkowy lub malinowy: 2 sztuki
    - masło: 200 gramów

    - czekolada do dekoracji: 1 sztuka
    - truskawki świeże do dekoracji: 12 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTO TRUSKAWKOWE 1. Masło utrzyj z cukrem waniliowym ,cukrem pudrem i żółtkami na puszystą mase.Białka ubij na sztywno i dodaj do masy .Wymieszaj .Dodaj mąke z proszkiem do pieczenia oraz 100ml.mleka .Wymieszaj.Podziel ciasto na dwie częsci .Do jednej dodaj kakao i reszte mleka .Wymieszaj.Na prostokątną blache wyłóż najpierw ciasto jasne ,a następnie ciemne .Na ciasto kakaowe poukładaj truskAWKI .Piecz ok 40 min.w temp.180'C .
  • 2. Ugotuj budynie .Ostudz i utrzyj z masłem i cukrem na puszysty krem .Na zimne ciasto wyłóż krem i posyp czekoladą .Włóż do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować