Pyszne ciasto w barwach jesieni, na bazie czekoladowego biszkoptu, pysznego delikatnego jak chmurka sernika z lekką nutą adwokatu i soczystych brzoskwiń zanurzonych w soku z galaretką. Przepis mojego autorstwa.
Ciasto trójsmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i żółtka.Mąkę, proszek oraz kakao przesiać i wsypać do białek. Wlać ocet i delikatnie wymieszać i przelać do foremki wylożonej papierem do pieczenia.Wstawić do piekarnika i piec ok.20 minut w 160 stopniach. W tym czasie przygotować masę serową.
2.Ser mielimy. Wszystkie składniki przekładamy do garnka i miksujemy. Białka ubijamy z cukrem i łączymy z masą serową. Wylewamy na ciepły upieczony biszkopt. Pieczemy ok.50 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu sernik studzimy, zimny odwracamy do góry dnem i usuwamy papier.
3.Sok zagotowujemy i w gorącym rozpuszczamy galaretki.Odstawiamy do stężenia.
Komentarze