Ciasto trójwarstwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 8 łyżkach gorącej wody, ostudzić. Czekolady rozpuścić pojedynczo w kąpieli wodnej. Żelatynę wymieszać z twarogiem. Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg podzielić na 3 części i do każdej dodać po jednej czekoladzie. Śmietanę podzielić na 3 części i dodać do każdej z mas twarogowo-czekoladowej. Tortownice o śr. 26cm wyłożyć herbatnikami, na nie masę z gorzka czekolada, następnie mleczna czekolada, a na koniec z białą czekolada.
Porady
Aby zapobiec powstaniu grudek, najlepiej 2 łyżki masy serowej dodać do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać a następnie dodać do reszty masy.
Komentarze