Ciasto twarogowe z jabłkami

4.47 (200 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Ciasto jest obłędnie smaczne, nie za słodkie. Polecam. 

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • jajka 4 sztuki, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, twaróg 20 dag, mąka pszenna 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, szara reneta 4 duże, cynamon mielony 2 łyżeczki, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.47 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto twarogowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jabłka obrać ze skórki, pokroić na cienkie kawałeczki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i wymieszać
  • etap 2. jajka"L", miękka palma, cukier, twaróg pótłusty nie mielony w robocie ucierać z 5 minut wsypać makę z proszkiem i wymieszać z 1 minutę
  • etap 3. tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i z 3/4 ciasta rozsmarować w blaszce
  • etap 4. wsypać na ciasto twarogowe jabłka i na jabłkach rozmarować resztę ciasta
  • etap 5. ciasto piec w 200C około 45 minut, z blaszki ciasto wyjąć jak będzie zimne i posypać pudrem cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować