Puszyste ciasto ze śliwkami

4.97 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 5 min

Szybkie i niezawodne ciasto, które można komponować z dowolnymi owocami. Pyszne i puszyste ciastko idealne na piknik.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 3,5 szklanki mąki
    1 i ½ margaryny maślanej „Kasia”
    1 szklanka cukru
    5 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilia
    35 dag. Wydrylowanych śliwek
    Blaszka wymiar 26x33
Wystaw ocenę:

4.97 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Puszyste ciasto ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto ucierane puszyste ze śliwkami 1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym dodając stopniowo po jednym jajku. Następnie wsypujemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko utrzeć na puszystą masę i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na samą górę układamy ćwiartki pokrojonych śliwek i delikatnie oprószyć mąką i ciut cynamonu mielonego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180St + termoobiegiem. Pieczemy ok 50min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować