Ciasto ucierane z borówkami i kruszonką

4.71 (185 ocen)

Szybkie ucierane ciasto z borówkami i kruszonką

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
    3/4 szkl. cukru
    13 dkg masła
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka wanilii w płynie
    1/2 łyżeczki soli
    2 jajka
    1/2 szkl. mleka
    4 szkl. borówki
    KRUSZONKA :
    1 szkl. mąki
    10 dkg masła
    1/2 szklanki cukru trzcinowego
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.71 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ucierane z borówkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puch , ucierając dodać jajka i wanilię
    Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli , dodawać do utartej masy na przemian z mlekiem
  • 2. Borówki opłukać , osuszyć na sicie dodać do ciasta , delikatnie wymieszać
  • 3. Z podanych składników przygotować kruszonkę
  • 4. Formę o wymiarach 24/34 cm. wyłożyć papierem do pieczenia , wyłożyć ciasto na ciasto owoce , owoce posypać kruszonką .
    Piec około 50 minut w 175 *C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować