Ciasto ucierane z rabarbarem

4.5 (154 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne na niedzielne popołudnie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - rabarbar: 300 gramów
    - masło lub margaryna typu Kasia: 180 gramów
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - cukier biały: 0.75 szklanki
    - błonnik owsiany: 2 łyżeczki
    - budyń śmietankowy: 1 opakowanie
    - jajka: 3 sztuki
    - serek homogenizowany naturalny 0%: 2 łyżki
    KRUSZONKA:
    - olej z orzechów włoskich: 2 łyżki
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - wiórki kokosowe: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane

Ciasto ucierane z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. abarbar obieramy i kroimy na malutkie cząstki, posypujemy 2 łyżkami cukru i odstawiamy. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, każde dokładnie miksując. Mąkę razem z proszkiem, budyniem i błonnikiem przesiewamy przez sitko i stopniowo dodajemy do masy. Na koniec dodajemy do ciasta serek homogenizowany, mieszamy i wykładamy całość na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto jest dość gęste i dobrze jest je wyrównać. Pokrojony i odsączony rabarbar wysypujemy na ciasto równomiernie go układając. W osobnym kubeczku wymieszać składniki na kruszonkę i posypać obficie ciasto. Piec przez 50 minut w 180C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem (opcjonalnie).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować