Puszysty biszkopt z pysznym kremem z kawałkami ananasów... To pyszne i szybkie ciasto:)
Składniki:
Biszkopt wg mojego przepisu : http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-247
Składniki na masę:
1 opakowanie budyniu waniliowego
1 kostka margaryny (palma)
1 puszka ananasów
sok z połowy cytryny
1- 2 łyżeczki cukru pudru
0,5 l mleka ( do budyniu)
Ciasto z ananasami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt wg przepisu i odstawić do wystudzenia.
2.Przygotować budyń wg instrukcji podanej na opakowaniu ( można odjąć odrobinę mleka) i odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, następnie powoli dodawać budyń i dalej ucierać. Ananasa pokroić na kawałki, odsączyć. Dodać do masy ananasy i sok z cytryny, wymieszać.
3.Biszkopt i okrągłe biszkopciki nasączyć sokiem z ananasa wymieszanym z wódką/wodą.
4.Przygotować polewę:
Margarynę rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Podgrzewać na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia.
5.Biszkopt smarujemy masą z kawałkami ananasa, następnie układamy nasączone biszkopciki i polewamy przestudzoną polewą. Smacznego!
Porady
Można udekorować pozostawionymi kilkoma kawałkami ananasa.
Komentarze