Ciasto z ananasami

4.5 (188 ocen)

Puszysty biszkopt z pysznym kremem z kawałkami ananasów... To pyszne i szybkie ciasto:)

Składniki:

  • Biszkopt wg mojego przepisu : http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-247

    Składniki na masę:
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    1 kostka margaryny (palma)
    1 puszka ananasów
    sok z połowy cytryny
    1- 2 łyżeczki cukru pudru
    0,5 l mleka ( do budyniu)

    Dodatkowo:
    1 opakowanie okrągłych biszkoptów

    Polewa:
    1/2 kostki margaryny
    4 łyżki gorzkiego kakao
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mleka

    Do nasączenia:
    sok z ananasów
    wódka/woda
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto z ananasami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z ananasami 1. Upiec biszkopt wg przepisu i odstawić do wystudzenia.
  • 2. Przygotować budyń wg instrukcji podanej na opakowaniu ( można odjąć odrobinę mleka) i odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, następnie powoli dodawać budyń i dalej ucierać. Ananasa pokroić na kawałki, odsączyć. Dodać do masy ananasy i sok z cytryny, wymieszać.
  • Ciasto z ananasami 3. Biszkopt i okrągłe biszkopciki nasączyć sokiem z ananasa wymieszanym z wódką/wodą.
  • 4. Przygotować polewę:
    Margarynę rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Podgrzewać na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia.
  • 5. Biszkopt smarujemy masą z kawałkami ananasa, następnie układamy nasączone biszkopciki i polewamy przestudzoną polewą. Smacznego!

Porady

Można udekorować pozostawionymi kilkoma kawałkami ananasa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ananas Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować