Ciasto z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado myjemy,osuszamy,przekrawamy na pół i usuwamy pestkę,następnie miąższ miksujemy blenderem na gładką masę.Jeżeli awokado jest bardzo dojrzałe to nie musimy miksować.
2.Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,następnie dodajemy awokado i chwilę miksujemy.Następnie dodajemy pozostałe składniki sok z cytryny,olej,mleko,proszek do pieczenia i mąkę.Całość dokładnie mieszamy.
3.Przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 23 cm.
4.Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
5.Upieczone ciasto studzimy,kroimy i oprószamy cukrem pudrem.
Komentarze