Ciasto z bananami i czekoladą

4.5 (175 ocen)

To ciasto ma wyjątkowy wygląd, zapach i smak.

Składniki:

  • -duża paczka herbatników plus jedna mała
    -krem karpatkowy swojej roboty lub gotowy w proszku
    -słoiczek (400g) dżemu wiśniowego lub z czarnej porzeczki
    -tabliczka czekolady mlecznej
    -1/4 szklanki mleka
    -4,5 bananów
    -śmietana 30%
    -1 śmietanfix
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z bananami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszke o wymiarach 21/36 wykładamy folią spożywczą. Na spód blaszki układamy warstwę herbatników. Na to wykładamy gotowy krem karpatkowy i znów warstwę ciastek. Herbatniki smarujemy dżemem, następnie układamy banany pokrojone w grubsze plastry. Banany polewamy czekoladą rozpuszczoną w mleku. Śmietanęubijamy ze śmietanfixem i wykładamy na wierzch. Ciasto wstawiamy do schłodzenia na 2-3 godziny.

Porady

Zamiast bananów równie dobrze można wykorzyśtać inne owoce np. truskawki lub maliny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować