Ciasto z cukierkami ,,michałkami'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto czekoladowe - całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą białą masę, dodajemy proszek, kakao i mąkę delikatnie mieszamy wylewamy do blaszki - pieczemy 20 minut w temperaturze 160. Upieczony ostudzony przekrawamy na 2 placki.
2.Krem czekoladowy - wafelki drobno kroimy, ucieramy masło stopniowo dodajemy czekoladę i nutelle ucieramy na koniec dodajemy pokrojone wafelki.
3.Krem michałkowy - drobno kroimy cukierki, w misce mieszamy krem mascarpone z cukrem i adwokatem, na koniec wmieszać cukierki.
4.Przełożenie ciasta - Jeden blat ciasta - krem czekoladowy - drugi blat ciasta - krem michałkowy - wierzch posypujemy startymi białymi i ciemnymi cukierkami michałkami.
Komentarze