Ciasto z cukierkami ,,michałkami''

4.49 (144 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne ciasto o bardzo dobrych masach, nie jest trudne w przygotowaniu. Idealne na przyjęcie lub rodzinną uroczystość.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto czekoladowe
    - 6 jajek
    - 12 łyżek cukru
    - 24 dag mąki
    - 2 łyżeczki proszku
    - 2 łyżki kakao

    Krem czekoladowy
    - 1/2 kostki masła
    - 1 rozpuszczona gorzka czekolada
    - 3 łyżki nutelli
    - 2 wafelki princese orzechowe

    Krem michałkowy
    - 20 dag białych michałek
    - 25 dag serka mascarpone
    - 3 łyżki adwokatu
    - 2 łyżki cukru pudru

    Dodatki
    - 15 dag michałków orzechowych
    - 15 dag michałków białych
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z cukierkami ,,michałkami'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasta 1. Ciasto czekoladowe - całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą białą masę, dodajemy proszek, kakao i mąkę delikatnie mieszamy wylewamy do blaszki - pieczemy 20 minut w temperaturze 160. Upieczony ostudzony przekrawamy na 2 placki.
  • Przygotowanie kremu czekoladowego 2. Krem czekoladowy - wafelki drobno kroimy, ucieramy masło stopniowo dodajemy czekoladę i nutelle ucieramy na koniec dodajemy pokrojone wafelki.
  • Krem z białymi michałkami 3. Krem michałkowy - drobno kroimy cukierki, w misce mieszamy krem mascarpone z cukrem i adwokatem, na koniec wmieszać cukierki.
  • Przekładamy ciasto 4. Przełożenie ciasta - Jeden blat ciasta - krem czekoladowy - drugi blat ciasta - krem michałkowy - wierzch posypujemy startymi białymi i ciemnymi cukierkami michałkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować