20 g mąki jaglanej
20 g mąki pszennej
10 g mąki kokosowej
jajko (w temperaturze pokojowej)
50 g starkowanej cukinii (waga po odsączeniu)
20g cukru
kilka kropel aromatu cytrynowego
1/3 łyżeczki startej skórki z cytryny
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
łyżeczka octu
40g jagód
50 ml wody
Ciasto z cukinii z kokilki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce łączymy wszystkie składniki oprócz cukinii i octu. Mieszamy dokładnie po czym dodajemy cukinię i łyżeczkę octu.
Połowę ciasta wylewamy do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia, układamy jagody i przykrywamy je resztą ciasta. Pieczemy 35 minut w 185*C
Porady
ważne jest, aby nie łączyć bezpośrednio sody z octem
Komentarze