Ciasto z dynią przełożone powidłami z renklody

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wilgotne ciasto dyniowe i zaskakujące powidła.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 szkl. oleju
    3/4 szkl. cukru
    1 i 2/3 szkl. mąki pszennej
    3 duże jajka
    2 pełne szkl. startej na grubych oczkach dyni
    1 1/2 łyżeczki sody
    1 1/2 łyżeczki cynamonu
    1 1/2 łyżeczki kakao
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    powidła ze śliwki renklody do przełożenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto z dynią przełożone powidłami z renklody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlać olej, wsypać cukier - ucierać. Wbijać po jednym jajku i ucierać. Następnie dodać: mąkę, cynamon, kakao, proszek do pieczenia i sodę. Dodać dynię i dokładnie wymieszać. Gotową masę wlać do foremki keksówki.
    Pieczemy około 40 -60 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Po upieczeniu przekroić na połowę, posmarować powidłami.

Porady

Startą, poporcjowaną dynię można sobie zamrozić i poza sezonem piec z niej ciasto.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Powidła śliwkowe Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować