Ciasto bez pieczenia z galaretką

4.47 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Andruty zatopione w czekoladowym kremie efektownie „strzelają”.

Składniki:

  • ● 2 op. andrutów
    ● po 45 dag gotowych kremów czekoladowo-mlecznego i czekoladowego w słoiku
    ● 3 serki waniliowe (po 14 dag)
    ● 1/2 l śmietanki 30-proc.
    ● cytrynowa galaretka
    ● owoce (np. ananas lub brzoskwinie z puszki, wiśnie z kompotu)
    ● galaretka o smaku owoców użytych do ciasta
Wystaw ocenę:

4.47 (175 ocen)

Ciasto bez pieczenia z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Andruty rozwałkowujemy na miazgę (najlepiej w opakowaniu). Wsypujemy do kremów. Mieszając, równomiernie rozprowadzamy je w kremie. Masę wkładamy do formy wyłożonej folią spożywczą (25x40 cm). Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
  • 2. Galaretki przygotowujemy osobno według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy galaretkę cytrynową i serki waniliowe. Mieszamy. Wylewamy na masę. Odstawiamy do stężenia.
  • 3. Owoce osączamy. Układamy na kremie cytrynowym. Zalewamy drugą tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki, aby stężała.

Porady

RADY Magdaleny Głodek Ciasto należy przechowywać w lodówce. Latem najbardziej smakuje z porzeczkami i galaretką z owoców leśnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować