Ciasto z jabłkami i kremem karpatkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Przygotować krem wg opisu z opakowania.
(U mnie było na 400 ml mleka.)
2.Przygotować ciasto.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrami i solą.
Dodać żółtka wymieszane z masłem i zagnieść.
Ciasto podzielić na 2 części.
3.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, pierwszą częścią ciasta i ponakłuwać.
Podpiec 10 minut w 180 stopniach.
4.Po tym czasie na cieście ułożyć jabłka, rozsmarować krem a całość przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem.
Piec około 45-50 minut w 175-180 stopniach.
5.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Porady
UWAGA: Ciasta nie kroić na gorąco, ponieważ masa się rozpłynie.
Komentarze