CIASTO Z KAWOWĄ PIANKĄ

4.5 (154 ocen)

pyszne lekkie puszyste kawowe ciasto

Składniki:

  • Biały biszkopt:
    3 jajka
    3 łyżki mąki
    3 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Ciemny biszkopt:
    4 jajka
    1 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    2 budynie czekoladowe
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    KREM:
    1/2 l śmietany kremówki
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej
    cukier puder do smaku
    2 śmietan- fixy

    Dodatkowo:
    polewa czekoladowa
    kawa do nasączenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kawową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BIAŁY BISZKOPT:
    Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem. Piec ok. 20 min.w 170 stopniach.
    CIEMNY BISZKOPT:
    Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem, oraz budynie i kakao. Piec ok. 20-25 min.w 170 stopniach.
    Biszkopt ciemny nasączyć mocną kawą.
    KREM:
    Ubić śmietanę, dodać cukier i śmietan-fixy. Odłożyć 1/3 kremu. Do reszty kremu dodać kawę rozpuszczalną.

    WYKONANIE CIASTA:
    Biały biszkopt - jasny krem - ciemny biszkopt - krem kawowy - polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować