Ciasto z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja ubić z cukrem , dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Przygotować formę 20x32cm, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Gotową masę wlać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 min.
2.Sposób wykonania masy. Z wymienionych składników ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę zmiksować , dodawać po 1 łyżce budyniu , ciągle miksować aż powstanie puszysta masa.
3.Wykonanie masy kokosowej:
Margarynę z cukrem roztopić, dodać wiórka kokosowe , smażyć na złoty kolor. Wystudzić.
4.Wystudzony biszkopt położyć na tacę, nasączyć wodą z cytryną. Placek posmarować masą budyniową. Masę kokosową położyć na masę budyniową.
Komentarze