Ciasto z kokosem

4.99 (186 ocen)

  • 60 min

Przepis znalazłam w moim starym zeszycie. Bardzo dobre ciastko.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt :
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczeni

    masa :
    1/2 l mleka
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki maki pszennej
    1 margaryna

    Masa kokosowa:
    20dkg wiórek kokosowych
    4 łyżki cukru
    1/2 margaryna kasia

Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubić z cukrem , dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Przygotować formę 20x32cm, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Gotową masę wlać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 min.
  • 2. Sposób wykonania masy. Z wymienionych składników ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę zmiksować , dodawać po 1 łyżce budyniu , ciągle miksować aż powstanie puszysta masa.
  • 3. Wykonanie masy kokosowej:
    Margarynę z cukrem roztopić, dodać wiórka kokosowe , smażyć na złoty kolor. Wystudzić.
  • 4. Wystudzony biszkopt położyć na tacę, nasączyć wodą z cytryną. Placek posmarować masą budyniową. Masę kokosową położyć na masę budyniową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa Masa kokosowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować