Ciasto z kleiku ryżowego i z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto czyli, kleik ryżowy, jajka, margaryna,proszek do pieczenia,cukier i wiórki kokosowe, razem dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części i każdą oddzielnie pieczemy, ja w tortownicy 30 centymetrowej, około 20 minut.
Na masę, moczymy żelatynę w 2 łyżkach zimnej wody, jak napęcznieje uzupełniamy wrzątkiem do połowy szklanki i dobrze mieszamy.
Jak przestygnie nam żelatyna, ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, wlewamy cienkim strumieniem żelatynę ciągle ubijając (zostawić 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny). Wyłożyć połowę masy na jedną część ciasta, do drugiej połowy masy dodać konfiturę i 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny, wyłożyć na białą masę. Przykryć drugim plackiem.
Komentarze