Ciasto z krówką

4.5 (176 ocen)

szybki sposób na ciasto, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście

Składniki:

  • Biszkopt (blaszka 27x37 cm):
    5 jajek
    1 szkl. mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3/4 szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    1 masło
    masa krówkowa kakaowa (czekoladowa)

    Dodatkowo;
    polewa czekoladowa
    dżem truskawkowy
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto z krówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    z białek ubić pianę, dodać cukier, następnie żółtka. Powoli dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
    Piec ok.25-30 min w temp. 180 stopni.
    Biszkopt wyjdzie cienki.
    Po przestudzeniu przekroić na 2 równe połówki (o szer. 18,5 cm), które później zostaną złożone.
  • 2. Krem:
    utrzeć masło na gładką masę, dodać masę krówkową.
  • 3. Połówkę biszkopta posmarować dżemem, nałożyć masę, przykryć drugą połówką biszkopta. Posmarować polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować