Ciasto z kulkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie skladniki oprócz kakao posiekać nożem,wyrobić.Podzielic ciasto na 2 części,do jednej dodać kakao.Białe ciasto rozwałkować ,wylożyć na blaszkę,posmarowac powidłami.Z ciemnego ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i w srodek kazdej włożyć po 3-4 rodzynki lub wiśnie.Poukladać kulki na powidłach i piec ok 45 minut.Masło utrzeć na puch.Jedna galaretke rozpuscic w 1 szkl.wody.Zelatyne rozpuścić .Bialka ubić z cukrem na parze.Do masła porcjami dodawać -cały czas ucierając-piane a później gestniejąca galaretke i zimna żelatynę.Wylożyć mase na zimne ciasto.Rozpuścić 2 galaretki w 3 szkl.wody.wylac tężejące na piankę.
Komentarze