Ciasto z masą na budyniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:oddzielić białka od żółtek białka ze szczyptą soli ubić na sztywną piane pod koniec ubijania dodać cukier i jeszcze razem wszystko ubić. Następnie dodać żółtka zmiksować. mąki i proszek połączyć i przesiać do masy jajecznej delikatnie ale bardzo dokładnie wymieszać z masą jajeczną najlepiej drewnianą łyżką.Wlać do blaszki i piec 40min w 180 stopniach.wystudzony przekroić na dwa placki nasączyć herbatą połączoną z odrobiną wódki i soku z cytryny.
MASA:żelatyne rozpuścić w 0,5 szkl gorącym mleku i połączyć z ugotowanym gorącym budyniem w 3 szkl mleka z 4 łyżkami cukru.Wystudzić. śmietane ubić z cukrem pudrem i zmiksować z zimnym budyniem.
na spód jednego placka wyłożyć połowe masy ułożyć dowolne owoce i zakryć resztą masy.przykryć drugim platem ciasta. trzymać w lodówce.
Komentarze