Ciasto z mini rogalikami 7days - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić białka na sztywną pianę, dodawać po kolei cukier, następnie żółtka i kolejno sypkie produkty, cały czas ubijać. Upiec biszkopt na blaszce o wymiarach 24x38 w temp. 180 stopni, przez ok. 30 min. Po wystygnięciu podzielić ciasto na dwie części.
2.Masa I: żółtka rozbić z mąką i budyniem w proszku. Zagotować 2 szklanki mleka i dodać do niego rozmieszaną substancję budyniową. W ten sposób ugotować budyń, Masło ubić z cukrem pudrem, powoli dodawać zimny budyń. Dodaj rozpuszczoną, wystudzoną kawę i kakao, wymieszaj.
3.Masa II: ubić śmietanę kremówkę, dodając cukier puder, usztywniacze i na koniec wystudzoną, rozpuszczoną żelatynę. Chwilę ubijać.
4.Przełożenie ciasta:
biszkopt, powidła, masa I, mini 7 Daysy, masa II, biszkopt, polewa.
Polewa: rozpuścić masło i wymieszać z cukrem pudrem, kakao i wrzącą wodą, zdjąć z ognia i przestudzoną polewą polać ciasto.
Smacznego
Porady
Najlepsze są rogaliki z nadzieniem kakaowym. Jeśli macie dużo czasu możecie podobne rogaliki przygotować sami.
Komentarze