Ciasto z rabarbarem

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Bardzo polecam...

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    2,5 szklanki mąki
    4 jaja
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    600 g rabarbaru
    Kruszonka:
    1/5 kostki margaryny
    2 łyżki cukru
    2/3 szklanki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka: Połącz mikserem pociętą wcześniej margarynę na kawałki, dodaj cukier i mąkę a następnie zagnieć to w kulkę. Zawiniętą w folię spożywczą kulkę włóż do zamrażarki na około 20 minut.
  • 2. Ciasto:Rozpuść w garnuszku margarynę i ostudź.Jajka utrzyj, dodaj cukier oraz cukier waniliowy. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dodaj je do masy utartych jajek, a następnie dodaj utartą masę ciasta. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na kawałki i ułóż na górze ciasta. Schłodzoną kruszonkę zetrzyj na tarce i posyp nią cisto. Placek wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 50 minut w temperaturze 180 st..C Wymiary blachy: 25x36 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować