Ciasto z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruszonka: Połącz mikserem pociętą wcześniej margarynę na kawałki, dodaj cukier i mąkę a następnie zagnieć to w kulkę. Zawiniętą w folię spożywczą kulkę włóż do zamrażarki na około 20 minut.
2.Ciasto:Rozpuść w garnuszku margarynę i ostudź.Jajka utrzyj, dodaj cukier oraz cukier waniliowy. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dodaj je do masy utartych jajek, a następnie dodaj utartą masę ciasta. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na kawałki i ułóż na górze ciasta. Schłodzoną kruszonkę zetrzyj na tarce i posyp nią cisto. Placek wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 50 minut w temperaturze 180 st..C Wymiary blachy: 25x36 cm.
Komentarze