Ciasto ze śliwkami - błyskawiczne

0 (0 ocen)

Szybkie ciasto, które można przygotować z każdych owoców, świeżych lub mrożonych. Pyszne na ciepło.

Składniki:


  • 250 g mąki
    150 g cukru
    250 g miękkiej margaryny Kasi
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 jajek
    owoce ( u mnie śliwki )
    cukier puder do posypania

Ciasto ze śliwkami - błyskawiczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękką margarynę miksujemy z cukrem do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku ( cały czas miksując ) oraz stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 2. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy dowolne owoce.
    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 30 - 35 minut.
  • 3. Po upieczeniu posypujemy ciasto cukrem pudrem i kroimy na porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy