CIasteczka Maślane Francuskie

3 (1 ocen)

  • 40 min

Ciasteczka po prostu rozpływają się w ustach

  • 40 min

Składniki:

  • 24 dkg. mąki
    16 dkg. masła normalnego
    0,5 l śmietany tłustej
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka maślane francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy składniki i rozwałkowujemy na 1 cm grubości, następnie kieliszkiem wykrawamy ciasteczka
  • 2. W dwóch miseczkach przygotowujemy cukier i rozbełtane jajko, następnie moczymy wierzch ciastek w jajku i cukrze i na blaszkę, następnie na 20 minut na 180 stopni (aż się dobrze zarumienią)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować