Ciasteczka marcepanowe

4.46 (181 ocen)

Przepyszne i pachnące migdałami kruche ciasteczka. Świetnie nadają się do kawy lub herbaty, dla dużych i małych łasuchów ;)

Składniki:

  • 125 g miękkiego masła
    75 g cukru
    150 g marcepanu
    3 kropelki aromatu migdałowego
    2 jajka
    200 g mąki pszennej

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.46 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Ciasteczka marcepanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka marcepanowe 1. Masło utrzeć na puch z cukrem. Dodać pokrojony w kostkę marcepan i ponownie zmiksować. Cały czas ucierając dodawać jajka i na koniec mąkę. Ciasto będzie dosyć gęste.
    Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia wyciskać kółeczka. Ciastka odstawić na 1,5 godziny aby lekko przeschły. Następnie piec ok 15 minut w 180 stopniach.
    Z tego przepisu wyszło mi 2 duże blaszki ciasteczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marcepan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować