CIASTECZKA BROWNIE

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepsza mała słodka przekąska.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1 szklanka
    - groszki czekoladowe: 100 gramów
    - brązowy cukier: 0.5 szklanki
    - kakao: 0.33 szklanki
    - soda: 0.25 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - maślanka: 0.33 szklanki
    - masło: 60 gramów

Ciasteczka brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy.
  • 2. Mąkę, kakao, cukier, sól i sodę mieszamy. Dodajemy groszki czekoladowe.
  • 3. Dodajemy maślankę i stopione masło i mieszamy.
  • 4. Wyrabiamy ciasto powinno być zbite i łatwo formować się z kulki choć jednocześnie nieco lepkie.
  • 5. Formujemy z niego 18 kulek wielkości orzecha włoskiego.
  • 6. Układamy je na blaszce po 9 na 1 blaszce. Lekko spłaszczamy. Pieczemy 12 minut w 180st.
  • 7. Zdejmujemy z blaszki po 5-8 minutach (wcześniej są zbyt miękkie) i studzimy na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy