Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem

5 (145 ocen)

  • 30 min

Kruche, delikatne ciasto francuskie w połączeniu z rozpływającą się w ustach czekoladą i nutą kokosu stanowi raj dla podniebienia. Jeżeli zacznie się kosztować ciastka, nie można skończyć na jednym. I właśnie za to uwielbiam ciasto francuskie- można dzięki niemu w parę chwil stworzyć poezję smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 opakowanie ciasta francuskiego
    -15 łyżeczek kremu czekoladowego (u mnie nutella)
    -3 łyżki wiórek kokosowych
    -1 żółtko
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka 1. Ciasto rozwijamy, dzielimy na 15 kwadratów. Na środku każdego kwadratu układamy 1 łyżeczkę kremu czekoladowego. Krem posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciastka składamy w prostokąt, zlepiamy brzegi palcami lub widelcem.
  • 2. Ciasteczka na wierzchu smarujemy żółtkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut (do zrumienienia ciastek) , w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować