Ciasteczka francuskie z jabłkami i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 20 min

na szybko

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 jabłka średniej wielkości
    czubata łyżeczka cynamonu
    2 i 1/2 łyżeczki cukru
    1 jajko

Ciasteczka francuskie z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli mamy zamrożone ciasto , nalezy je odmrozić a jeśli nie odrazu rozwinąć na stolnicy . Jabłka obrać i pokroić w kostkę . Wsypać jabłka , cukier i cynamon do miski i dokładnie wymieszać . Ciasto pokroić w kwadraty . Na każdy kwadrat ciasta nakładamy nie wielką ilość jabłek aby łatwiej nam było zawinąć ciastka , gdy już ciastka będą zawinięte przyduszamy brzegi widelcem . Wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia , smarujemy roztrzepanym jajkiem i lekko nacinamy . Pieczemy w nagrzanym piekarniku temp. 200 st. C (góra dół)

Porady

Polecam jeszcze przed wstawieniem do piekarnika posypać każde ciastko odrobiną cukru :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy