Ciasteczka francuskie z masą kubusiową

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

szybkie ciasteczka z przepyszną rozpływającą się w ustach masą. Zapraszam na:cynamonowacukierenka.blogspot.com

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - jajko do smarowania ciasta: 1 sztuka
    - sok Kubuś: 500 mililitrów
    - cynamon do smaku: 1 łyżeczka
    - budyń waniliowy: 1 opakowanie
    - cukier do smaku około: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Sok

Ciasteczka francuskie z masą kubusiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlewamy kubusia do rondelka ( odlewamy ćwierć szklanki) i gotujemy. Do reszty wsypujemy budyń i mieszamy, żeby oczywiście grudek nie narobić :) Kiedy kubuś się zacznie gotować, dolewamy rozrobiony budyń i mieszamy, aż masa stężeje. Możemy w trakcie gotowania oczywiście masę dosłodzić lub tj. ja dosypać cynamonu. Zostawiamy masę do wystudzenia i stężenia i zajmujemy się ciastem:)
  • 2. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty i nakładamy na nie trochę kubusiowej masy a następnie sklejamy ciasto jak pierogi.( oczywiście można je złożyć dowolnie tylko tak aby masa się nie wylała z ciastek:) )
  • 3. Ciastka smarujemy rozmąconym jajkiem i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok.15 minut. Gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem (którego ja oczywiście nie miałam) lub ozdobić wedle uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Soki Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować